skip to Main Content

Top 10 reistips

De meeste mensen zijn geen slimme reizigers. Het is iets dat alleen wordt geleverd met on-the-road-ervaring.

In het begin maak je veel reisfouten.

Reiswijsheid is een proces dat voortkomt uit gemiste bussen, dwaas gedrag, culturele onwetendheid en talloze kleine fouten. Dan, op een dag, begin je naadloos door luchthavens te bewegen en integreer je jezelf in nieuwe culturen als een vis in het water.

Ik wil het proces helpen versnellen en je helpen mijn fouten te vermijden (en ik maak er vaak veel), dus heb ik deze top 10 lijst met mijn beste reistips samengesteld.

Ik heb deze tips de afgelopen twaalf jaar geleerd.

Met deze tips voor reizen bespaart u geld, slaapt u beter, gaat u meer buiten de gebaande paden, ontmoet u de lokale bevolking en wordt u gewoon een betere reiziger.

1. Neem een ​​extra bankpas en creditcard mee

Er gebeuren rampen. Het is altijd goed om een ​​back-up te hebben voor het geval je wordt beroofd of een kaart verliest. U wilt niet ergens anders vast komen te zitten zonder toegang tot uw geld. Ik was heel blij dat ik een extraatje had en niet zoals mijn vriendin, die dat niet had en de hele tijd geld van me moest lenen!

2. Leer een paar woordjes in de taal van uw bestemming

De lokale bevolking zal het waarderen en het zal uw interacties gemakkelijker maken. U hoeft de taal niet onder de knie te hebben, maar u moet wel een paar dingen leren, zoals “Hallo”, “Tot ziens”, “Dank u!”, “Waar is de badkamer?” zal een lange weg gaan om jezelf geliefd te maken bij de lokale bevolking. Ze zullen het leuk vinden dat je het hebt geprobeerd.

 

3. Neem een basis EHBO-doos mee

Ongelukken gebeuren dus wees voorbereid. Ik neem pleisters, antibacteriële crème en zalven voor kleine snij- en schaafwonden. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt en je kunt het niet altijd krijgen als je reist.

 

4. Verblijf in hostels

Ze zijn goedkoop, organiseren evenementen, je ontmoet veel mensen en zijn gewoon erg leuk! Bovendien verkopen hostelbars goedkoop drank. Hier zijn enkele berichten over het kiezen van een hostel (en enkele van mijn favoriete):

 

5. Eet straatvoedsel!

Sla je het straatvoedsel over, dan mis je de cultuur. Wees niet bang, als je nerveus bent, zoek dan naar plekken waar kinderen aan het eten zijn. Als het veilig is voor hen, is het ook  veilig voor jou.

 

6. Boek vluchten 2-3 maanden van tevoren om de beste prijs te krijgen.

Maak jezelf niet te gek om het absoluut goedkoopste tarief te krijgen. Vijf uur besteden om te proberen €10 te besparen, zal je veel stress bezorgen. Hier zijn enkele artikelen over hoe u geld kunt besparen op vluchten:

 

7. Bibliotheken, Starbucks en de meeste cafés hebben gratis wifi

Als je ergens verblijft waar je moet betalen om verbinding te maken, ga dan naar een van deze plaatsen voor gratis wifi.

 

8. Vraag het hostelpersoneel om informatie, zelfs als je er niet verblijft

Het personeel van het hostel heeft de hele dag, elke dag te maken met budgetreizigers. Ze weten precies waar ze moeten zijn voor goedkope maaltijden en attracties. Ze zijn ook meestal locals, dus ze kennen de stad heel goed. Vraag hen om allerlei informatie. Zelfs als je er niet in verblijft, kun je gewoon binnenlopen en om hulp vragen. Meestal geven ze het.

 

9. Maak extra kopieën van uw paspoort en belangrijke documenten

Vergeet niet om ook een kopie naar jezelf te e-mailen. Je weet nooit wanneer je misschien een soort documentatie bij je moet hebben en misschien je originele niet wilt dragen. Bovendien, als uw paspoort wordt gestolen, is het handig om een ​​kopie te hebben voor uw politierapport.

10. Eet nooit in een toeristisch gebied of in de buurt van een toeristische attractie

Als algemene regel loop ik vijf blokken in beide richtingen voordat ik een plek vind om te eten. Hoe dichter u bij toeristische attracties bent, hoe meer u gaat betalen en hoe slechter het eten (en de service). Gebruik websites zoals Yelp, Google Maps, Foursquare of Open Rice om heerlijke en populaire restaurants bij jou in de buurt te vinden.

Eet bovendien nooit ergens waar het menu in 6 talen is! Dat betekent dat het restaurant alleen voor toeristen is!

 

Back To Top