skip to Main Content

top 5 manieren om geld te besparen op een vlucht

1. Gebruik de 24-uursregel om te annuleren als de prijs daalt.

Volgens deze Amerikaanse regelgeving kunnen passagiers hun vlucht binnen 24 uur na boeking kosteloos annuleren of wijzigen, als ze ten minste zeven dagen voor vertrek rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij hebben geboekt voor een vlucht van of naar de VS.

Dit betekent dat als u boekt en de prijs binnen 24 uur daalt, u de oude vlucht kunt annuleren en de nieuwe, goedkopere kunt boeken. Hoewel de regel alleen van toepassing is op tickets die rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij zijn gekocht.

 

2. Gebruik kaartfuncties om de goedkoopste plaats te vinden voor uw reisperiode.

using Google Explore map

Als je openstaat voor verschillende bestemmingen, gebruik dan de kaartfunctie op zoeksites zoals Kayak en Google Flights.

U kunt specifieke datums selecteren of een weekend-, een-week- of tweeweekse reis in een bepaald tijdsbestek kiezen, en de kaart toont u de prijzen voor een hele regio, zodat u gemakkelijk kunt zien of u honderden kunt besparen door naar binnen te vliegen Londen in plaats van Parijs bijvoorbeeld.

 

3. Gebruik flexibel zoeken naar datums om de goedkoopste reisdatums voor uw reis te vinden

Soms kan het veranderen van uw reisdata met slechts een paar dagen een vluchtprijs drastisch veranderen. Vlucht zoeksites zoals Google Flights en Kayak bieden u de mogelijkheid om prijzen voor maximaal twee maanden per keer te zien, zodat u gemakkelijk kunt zien of een kleine verschuiving in de timing grote besparingen kan opleveren.

searching flexible dates on google

Stap 1. Voer uw vertrek- en bestemmingssteden in.

Stap 2. Klik op het datumveld en er wordt een venster geopend met twee maanden beschikbaarheid.

Stap 3. Klik door naar de volgende maanden om meer te zien. De data in het groen tonen de goedkoopste tarieven.

 

4. Stel tariefwaarschuwingen in om een ​​specifieke vlucht te volgen.

tracking prices on Google Flights

Als u geïnteresseerd bent in de beste prijs voor een specifieke vlucht (met een specifieke bestemming en ingestelde datums), stelt u tariefwaarschuwingen in zodat u op de hoogte wordt gesteld wanneer de prijs verandert. U kunt ze instellen op de meeste grote zoeksites Google Flights, Kayak en Priceline.

 

5. Probeer de Express-deals van Priceline.

Als het scoren van een superlaag tarief belangrijker is dan het kennen van belangrijke details (zoals uw exacte planning) voordat u boekt, bekijk dan de Express-deals van Priceline.

 

Je zult wat basisinformatie kennen, zoals de vertrek- en bestemmingssteden, vertrektijden en maximale tussenstops en verbindingstijden, maar veel details, zoals de luchtvaartmaatschappij en exacte vluchttijden, worden pas onthuld als je hebt betaald .

 

 

 

 

 

Back To Top